Thursday, May 07, 2009

Questions to ask

What to ask a prospective personal trainer

1 - Do I actually need a PT?
Answer: If you want to learn, not follow - yes
2 - What qualifications do you have?
Answer: certified courses longer than six months
3 - Are you going to to an assessment?
Answer: Yes. If they're not assessing, they're guessing.
4 - Can you tell me about nutrition and psychology?
Answer: Of course. Fitness is about lifestyle, nutrition and mentality- not just muscles
5 - Are you insured?
Answer: Gym-based PTs are covered, but get proof of private PTs' personal and equipment liability.

Top 5 questions you should ask a nutritionist

1 - What is the easiest way to get the antioxidants I need throughout the day?
Answer: Frozen peas. Easy to add to any mail and really cheap
2 - How can I limit my risk of Heart attack?
Answer: More olive oil. Extra virgin or normal
3 - How can I bring my cholesterol Level down?
Answer: Eat more seafood and eggs.
4 - How much meat should I be eating?
Answer: Think quality, not quantity. Go for the best you can afford.
5 - What the hell are trans-fats anyway?
Answer: Chemically altered vegetable oils even worse than saturated animal fats.

Both courtesy Men's Health. Once again this serves as my notepad.

No comments: